TUINADVIES: BEPLANTING

Adviezen van Aesculus over beplanting hebben een optimale tuinbeleving als uitgangspunt.
Voor een optimale tuinbeleving moeten de planten in uw borders eerst en vooral gezond en sterk zijn.
Eerste voorwaarde hiervoor is dat de standplaats moet voldoen aan de eisen van de planten.
De bodemkwaliteiten en de bezonning zijn dan ook de eerste factoren om tot een degelijk advies te komen.
Daarnaast hebben de buurplanten (bij bestaande beplanting) invloed op de groei en bloei van de beplanting. Ook het gebruik van de tuin ter plaatse kan van invloed zijn op het welzijn van planten. Langs een speelgazon hebben veel vaste planten bijvoorbeeld te lijden van ballen en ander speelgoed dat er doorheen rolt of rijdt.
Naast een geschikte standplaats is het ook van belang voor de tuinbeleving dat de beplanting past bij de gewenste sfeer. Aesculus adviseert over de plantenkeuze en het combineren ervan tot een sfeervolle beplanting.
Bijvoorbeeld: aanschaf, aanplanten, combineren en onderhouden van nieuwe beplanting of combineren, reorganiseren en onderhouden van bestaande beplanting.

Tip:
Voor wie de beplanting zelf aan wil pakken is de CD-rom: De Complete Tuinontwerper een aanrader.
Op deze CD zijn diverse hoofdstukken gewijd aan het maken van een beplantingsplan en het onderhouden van de beplanting. Meer info vind je op de speciale website: www.decompletetuinontwerper.nl
Gebruikers van deze CD-rom hebben bovendien recht op een aantrekkelijke korting (20%) op het tuinadvies uurtarief van Aesculus Tuinbeleving.