TUINFOTOGRAFIE:

Een bloem, een vrucht, een blad, een vogel, een rups, een mier of een pier. Het lijken van die gewone, alledaagse ‘dingen’. Als je echter de tijd neemt om ze wat beter te bekijken, zie je de mooiste kleuren, vormen, structuren en texturen. Dat mag je toch eigenlijk niet missen.
Aesculus Tuinbeleving wil je daarom graag via het fotoalbum deelgenoot maken van zijn verwondering en bewondering voor de natuur.
Je kunt de foto’s in het album online bestellen om naar eigen inzicht te bewerken en af te drukken.

Op het internet, in encyclopedieën en zelfs in kwekercatalogi kom je soms afbeeldingen tegen van de ‘verkeerde’ planten. De naam van de plant en de afbeelding horen niet bij elkaar.
Aesculus Tuinbeleving fotografeert daarom bij houders van nationale plantencollecties om de juiste afbeelding aan de juiste plant te koppelen en omgekeerd.
Daar waar je in het fotoalbum dan ook een volledige plantennaam aantreft bij een afbeelding, kun je er zeker van zijn dat deze correct is.

Heb je zelf een mooie tuin of plantencollectie die je wilt laten fotograferen? Neem dan contact op met Aesculus Tuinbeleving of kijk eerst bij: ‘In opdracht’.

Foto’s van Aesculus Tuinbeleving vallen onder de noemer: beschrijvende (= illustrerende) fotografie.
Dit betekent dat de belangrijkste kenmerken van het onderwerp in beeld worden gebracht en dat het onderwerp in de natuurlijke situatie wordt afgebeeld zonder gebruik van filters en andere verfraaiende trucs.
Zo worden bijvoorbeeld uitgebloeide bloemen niet uit het beeld verwijderd. Dit gaat soms enigszins ten koste van de esthetische kwaliteit van de foto, maar komt de beschrijvende kwaliteit en de herkenbaarheid van de plantbeleving ten goede.
Vaak zijn niet alle kenmerken (attractiewaarden) van planten op één foto vast te leggen, simpelweg omdat ze niet tegelijkertijd aanwezig zijn. Amelanchier (krenteboompje) bloeit bijvoorbeeld in het voorjaar, heeft vruchten in de zomer en spectaculair verkleurend blad in de herfst. In die gevallen wordt een fotoserie in het fotoalbum getoond. Als je zo’n plant kiest voor de tuin weet je meteen wat je door het jaar heen voor moois kunt verwachten.