TUINADVIES: TUINONDERHOUD

Adviezen van Aesculus over tuinonderhoud hebben een optimale tuinbeleving als uitgangspunt.
Bij een optimale tuinbeleving hoort voor veel tuinliefhebbers een onderhoudsarme tuin. Natuurlijk wordt bij het advies rekening gehouden met deze wens. Dat kan betekenen dat het onderhoudadvies deels een ontwerp- of aanlegkarakter heeft, want weinig tuinonderhoud begint al in de ontwerpfase van een tuin.

Adviezen betreffen de standplaats (bodemeigenschappen, beschikbare ruimte en lichtval) en het daaruit voortvloeiende onderhoud. Als een plant niet thuishoort op de standplaats of bij de gewenste sfeer en beleving zal het advies zijn om deze te vervangen. Minimaal één alternatief zal genoemd worden.
Als bodemeigenschappen de bottleneck zijn is het in sommige gevallen mogelijk om die eigenschappen te verbeteren, waardoor de plant toch behouden kan worden.
Snoeiadvies wordt afgestemd op de wensen van de plant in combinatie met die van u.

Tip:
Voor wie het tuinonderhoud zelf aan wil pakken is de CD-rom: De Complete Tuinontwerper een aanrader.
De informatie op deze CD is grotendeels gericht op de vraag hoe je een onderhoudsarme tuin kunt krijgen en hoe je vervolgens de beplanting ‘natuurlijk’ kunt onderhouden.
Meer info vind je op de speciale website: www.decompletetuinontwerper.nl
Gebruikers van deze CD-rom hebben bovendien recht op een aantrekkelijke korting (20%) op het tuinadvies uurtarief van Aesculus Tuinbeleving.